Äntligen x 2 och en tuff överraskning

Har precis sett två filmer som jag har väntat sjukt länge, för länge, på att få se. Det tog ett bra tag att få hem dom, kan ju bero på det. Båda filmerna är dokumentärer o är vackra och tragiska på samma gång, på olika sätt.

You´re gonna miss me:
Detta är berättelsen om Roky Erickson, hur han slog igenom med 1th floor elevators på mitten av 60-talet och hur han genom drogmissbruk, rättegångar och schizofreni levde i misär, omyndigförklarad. Hans yngste bror, Sumner, tycker att mamman, som har vårdnaden, missköter Roky och tar upp kampen för att få vårdnaden. Hur det gick kan man ju själv lista ut, eftersom Roky Erickson nu turnerar igen, vilket känns helt overkligt när man ser den här filmen. Jag är otroligt glad att jag fick se honom. Väldigt bra, rolig, tragisk o gripande film.

Born to lose - the last rock n´roll movie: Ännu ett tragiskt livsöde, som inte slutade lika lyckligt som Roky Ericksons verkar göra. Lech Kowalski har gjort en dokumentär om Johnny Thunders, gitarrist i New York Dolls, ett av de band som haft mest inflytande på punken o glamrocken, plus frontman i en rad andra band. Filmen täcker hela Thunders karriär, från när Dolls slog igenom 1973 till hans död 1991. Arkivmaterial blandas med intervjuer med många som spelat med thunders o de som rörde sig i hans kretsar, så som Dee Dee Ramone (RIP) och Wayne Kramer.

The Aristocrats: Hade aldrig hört talas om den här filmen från 2005, ett hundratal komiker diskuterar ett skämt, som är så sjukt att ingen utav dem drar det offentligt, det fungerar mer som ett internskämt bland komikerna själva, där de försöker dra ut på det så långt som möjligt o bräcka varandra. Skämtet heter The Aristocrats, o att höra komikerna dra det är sjukt kul. Mycket Cum, Pussy, Cock, Fuck, Vomit, Incest och så vidare, det blir inte roligare än så.

I kväll ska Sverige bli klara för Fotbolls-EM 2008

Kommentarer
Postat av: Jessica

Nu har det fan hänt nåt! Ska man bli orolig? 3 på 3!! Helt sjukt!!

2007-10-17 @ 21:04:20
URL: http://jezzz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0