Äntligen x 2 och en tuff överraskning

Har precis sett två filmer som jag har väntat sjukt länge, för länge, på att få se. Det tog ett bra tag att få hem dom, kan ju bero på det. Båda filmerna är dokumentärer o är vackra och tragiska på samma gång, på olika sätt.

You´re gonna miss me:
Detta är berättelsen om Roky Erickson, hur han slog igenom med 1th floor elevators på mitten av 60-talet och hur han genom drogmissbruk, rättegångar och schizofreni levde i misär, omyndigförklarad. Hans yngste bror, Sumner, tycker att mamman, som har vårdnaden, missköter Roky och tar upp kampen för att få vårdnaden. Hur det gick kan man ju själv lista ut, eftersom Roky Erickson nu turnerar igen, vilket känns helt overkligt när man ser den här filmen. Jag är otroligt glad att jag fick se honom. Väldigt bra, rolig, tragisk o gripande film.

Born to lose - the last rock n´roll movie: Ännu ett tragiskt livsöde, som inte slutade lika lyckligt som Roky Ericksons verkar göra. Lech Kowalski har gjort en dokumentär om Johnny Thunders, gitarrist i New York Dolls, ett av de band som haft mest inflytande på punken o glamrocken, plus frontman i en rad andra band. Filmen täcker hela Thunders karriär, från när Dolls slog igenom 1973 till hans död 1991. Arkivmaterial blandas med intervjuer med många som spelat med thunders o de som rörde sig i hans kretsar, så som Dee Dee Ramone (RIP) och Wayne Kramer.

The Aristocrats: Hade aldrig hört talas om den här filmen från 2005, ett hundratal komiker diskuterar ett skämt, som är så sjukt att ingen utav dem drar det offentligt, det fungerar mer som ett internskämt bland komikerna själva, där de försöker dra ut på det så långt som möjligt o bräcka varandra. Skämtet heter The Aristocrats, o att höra komikerna dra det är sjukt kul. Mycket Cum, Pussy, Cock, Fuck, Vomit, Incest och så vidare, det blir inte roligare än så.

I kväll ska Sverige bli klara för Fotbolls-EM 2008

Stackars lilla rampljusbesatta flicka

Ebba von Sydow har blivit portad från diverse krogar på stureplan, självklart en världsnyhet på Expressen.se. I vanliga fall skulle jag inte bry mig, men nu är det ju så att jag stör mig något fruktansvärt på den människan, det är kul att någon tar ifrån henne något som för andra skulle vara väldigt banalt, men för henne betyder allt. Vad ska hon göra nu, ägna sig åt vettiga saker, det finns ju inte....

Apropå inlägget innan så vet jag inte riktigt hur jag ska formulera mig, för då tror väl folk att jag tycker det är okej att ha ihjä överklassungomar, det tycker jag naturligtvis inte. Den 16-årige Riccardo sparkas ihjäl av jämnåriga kompisar. Fullkomligt vidrigt, sjukt och tragiskt på alla sätt o vis. Men varför höjs inga röster mot ungdomsvåldet när folk dör i Rosengård, Rinkeby o så vidare. Det finns ingen som drar ihop tusentals pers i en demonstration, det fyller inte spaltmeter i tidningarna osv. Fallet får så sjukt mycket publicitet av en enda anledning. Det är för att det är en kille från samhällets absoluta toppskikt, med kopplingar till kungafamiljen. Det är kul för de som befinnner sig längre ner i samhället att än en gång få veta att man är mindre värd.

Det är snett

Kul att människoliv värderas olika även här i Sverige. Vi är inte bättre än andra skitländer.

Teknikslaven David

Vad gjorde man innan man hande mobiltelefon? Alltså, jag vet ju svaret, man ringde med sin fasta telefon och stämde träff.. Nu är det så att jag inte äger en fast telefon, onödiga abbonemangskostnader. Jag har för tillfället inte heller någon mobiltelefon, eller, jag har en, men inget fungerade SIM-kort. Jag råkade tappa bort min telefon på krogen förra onsdagen, ringde o spärrade kortet, och fick sedan tillbaka telefonen dagen efter, men jag måste vänta på nytt kort.

Det har varit en väldigt prövande tid detta, det är sjukt vad man tar såna saker för givna... Det jobbiga är att jag har två jobb som med största sannolikhet har hört av sig under tiden. Det är tur att ma nhar Internet och msn iallafall, så man kan få tag på folk o inte blir helt isolerad.. Vad gjorde man innan internet..

Har inte tittat på så värst mycket film på senaste tiden, har mest kollat på Sopranos, som jag har tänkt att plöja igenom hela serien. Och så har ju The Office säsong fyra dragit igång i staterna, finna att tanka hem ett nytt avsnitt varje fredag, sjysst att kolla på innan man drar iväg på förfest eller nåt..

Ett par filmer har jag dock att tipsa om: Planet Terror: Andra, och den i särklass bästa, delen i Grindhouse, där ju Death Proof var den första delen. Gore när det är som allra bäst, med hårda och sexiga hjältekaraktärer och en jävla massa blod och guts. Jag gillar att man har kommit på hur man kan göra dyra filmer och få dem att se billiga ut..  Halloween 2007: Rob Zombies remake på kultklassikern är sjukt snygg och väldigt bra, ger mer djup åt karaktären Michael Myers och bjuder på old school slashing. Många fans lär ha invändningar mot denna film, men jag har inga som helst. Till och med hans snygga, men vanligtvis urusla, fru gör ett bra jobb, tillsammans med hela skådespelarensembeln.

RSS 2.0